Arkham Productions

Arkham official web lair

INDUSTREAL 2 – Savage Republic a Jude

Leden 17th, 2013

Na letošní tématické akci Industreal II. přivítáme legendu plechy nasáklého post-punku SAVAGE REPUBLIC, kteří se v Čechách naposledy představili v roce 2009. Čekejte tvrdý morální šok a nevybíravou reflexi společnosti, která svým úpadkem přiměla Savage Republic  ke znovuzformování. Společnost jim budou dělat angažovaní industrialisté JUDE jejichž syrová hudební i vizuální prezentace
skloubí údernou tvrdost Godflesh, Neurosis i starých Laibach i novějších směrů martial industrialu. Večer ve znamení kovu a brutálních frekvencí – to je Industreal II v K4 10. 2. 2012!

JUDE /PL/
Angažovaný industriál, hraniční forma audio-vizuálních experimentů či nástroj politické super-karikatury? Od roku 1996 se tahle složitá otázka vznáší nad Polskou Lodží, kterou už téměř po dvě dekády terorizuje hudební guerilla jménem Jude. Zpočátku zformovaná z nejčistší podstaty industriální kultury, tedy jako úderná audio-vizuální jednotka, kdy jedno nebylo možné oddělit od druhého, zůstává i dnes pevně věrná radikální formě uměleckého ztvárnění. Za dlouhou dobu působení se Jude stihli objevit na všech větších středoevropských festivalech extrémní elektroniky a výtvarných umění, nevyjímaje ani otevřeně politické akce polské anitfy, jako bylo vzpomínkové setkání k uctění obětí masakru v lodžském ghettu za druhé světové války. Jude se nikdy nebáli vizuálního zachycení politického extrému, stejně jako hlučných těžkotonážních samplů, ostrých kytar a strojové rytmiky ve stylu Godflesh, starých Laibach, Einstürzende Neubauten, Throbbing Gristle, Swans a podobných matadorů industriální scény. V Praze se tak můžeme těšit na nekompromisní jízdu zákoutími lidského betonem dlážděného pekla.

SAVAGE REPUBLIC /US/
Skutečná legenda zámořské post punkové a industriální scény, kdysi šokovala neznalé hudební diváky svými neortodoxními koncerty uprostřed neklidných pouštních regionů, starých opuštěných halách, továrních budovách či jiných místech živoucí industriální dystopie. Jako jedni z mála dokázali představit živoucí a originální směs hardcore, punku a strojového marastu. Však taky seznam jejich tehdejších koncertních souputníků sahá od Foetuse, Einstürzende Neubauten až po Sonic Youth. Čeká na Vás osobitý mix domorodých rytmů blízkého východu, déšť perkusívních synkop, nekompromisní kytarová hra a tribal-ambietntí atmosferické plochy. Savage Republic do Prahy přivezou představit své nové album Varvakios, které po dlouhých 5 letech konečně přidalo další
zářez do bohaté diskografie této hudební legendy!

Večer podpoří a zahájí projekce materiálů domácího video-labelu Industrial Gallery,  která nám tak připomene zásadní koncerty naší industriální scény a taktéž nás oblaží množstvím záseků ze svého bohatého videoarchivu. Jako na prvních festivalech industriální hudby – „během technické přípravy kapel, bude pouštěno video“.

Vstup 200 Kč na místě

 

Facebook event

Last.fm

 

Leave a Reply

Powered by WordPress. Theme by Sash Lewis.