Arkham Productions

Arkham official web lair

Job Karma & Sieben & 7JK & Opuka v Praze

Říjen 11th, 2012

JOB KARMA

Polský dvoučlenný projekt zahájil svou existenci v druhé polovině devadesátých let pod vedením autorské dvojice Maciej Frett a Aureliusz Pisarzewskij. Od industriálních a temně ambietních počátků, které jsou českému publiku dobře známé z kultovního Pražského industriálního festivalu, jehož obdobu začali oba protagonisté organizovat v podobě Wroclaw Industrial Festu, se Job Karma posunula ke specifickému mixu IDM, ambientu, decentní ruchové složky a zádumčivé elektroniky, která je doplněna o úchvatnou multimediální instalaci několika obrazovek a „na míru“ animované projekce, za kterou byla skupina v Polsku hned několikrát oceněna.

SIEBEN

V podobné době, kdy v polské Wroclawi poprvé zazněla hudba projektu Job Karma se i neúnavný anglický hudebník, zvukař, producent a skladatel Matt Howden pustil do svého dark folkového projektu Sieben. Po téměř 15 letech činnosti se již hudba Sieben neskládá pouze ze smyčkového pedálu, houslí a charismatického zpěvu, neb přibyla orchestrace, recitace, specifický způsob živé práce se zvukem a hlavně až možná dandyovský nadhled. Trochu Faith and the Muse, trochu Spiritual Front, někdy The Walkabouts s trochou industriální dystopie a kabaretního nádechu.

7JK

Živá i studiová fúze obou zmíněných projektů kombinuje všechny elementy elektronické zvukomalby i gotického kabaretu made in England na poctivé tradici Tangerine Dream i starých anglických písničkářů. Spojení tohoto je spontánní svobodné divoké a nic zde není zapovězeno. Kovové lomození s přednesem, popové aranže, IDM rytmika i výrazné písňové melodie – na všechno dojde během jediného setu tří výrazných osobností. Unikátní souhra unikátních projektů.

OPUKA

Hledání hudby dospělo k tichu, ticho si vyžádalo manipulaci se zvukem, nedůvěra ke sluchu si vzala na pomoc obraz a to vše nakonec chce prožitek…Set dělaný přesně na míru prostoru Divus Vám představí českou Opuku v plné síle a barevnosti tónů a vizuálních emanací.

Vice Audio a Funktion One

Výjimečnost večera jsme se rozhodli podtrhnout výjimečnými podmínkami. Nejslavnější hostiny za dob starého Říma se vyznačovaly luxusem a požitkem bez hranic a kompromisů. A takový bude i zvuk na tomto koncertě díky Vice Audio. Díky nim si totiž vychutnáte všechny projekty v naprosto nejčistším a nejlepším zvuku systému Funktion One. Žádné kompromisy, omezení ani předsudky. Přijďte si poslechnout, co se stane, když se stovky kvalitních kilowatt v unikátní konstrukci spojí se zvukovými alchymisty z Čech, Polska a Velké Británie. Ten večer v Praze lepší zvuk nenajdete, už jen tím je audio-vizuální hostina odsouzena k neopakovatelnosti.

Akce se koná v pátek 19.10. v Praze v prostoru DIVUS Prager Kabarett

Koncert začíná ve 20:00 hod.

Vstupné: 200 Kč  pouze na místě

 

Leave a Reply

Powered by WordPress. Theme by Sash Lewis.